Til forsidenMin fantastiske Mac SE:
Software installeret


Som inkarneret Macintosh SE-fanatiker bliver jeg nødt til at sige det med det samme: En Mac SE har stort set de samme egenskaber som den nye iMac. Den er handy (endda meget mindre) og kan køre de fleste programmer. Det kan måske lyde lidt urealistisk, men se blot her, hvad jeg har installeret på min Mac af programmer, som afvikles problemfrit.

Styresystem
Jeg har installeret System 7.1 DK, hvilket afvikles 100% problemfrit. Faktisk kan Macintosh SE afvikle helt op til version 7.5.5, men jeg anbefaler det ikke, da det kører langsomt og egentlig ikke byder på mange nye funktionaliteter.

Tekstbehandling: Microsoft Word 5.1a
Word fungerer i denne version uden problemer. Det er i særdeleshed blevet brugt i praksis, nemlig skrivning af 2 opgaver på universitetet i 1999 fordi en pc var brudt ned pga. virus.

Screenshot af Microsoft Word


Database: Claris FileMaker Pro 2.1
Dette fortrinlige databaseprogram har jeg megen fornøjelse af og har oprettet en database til kvalitetsvurdering af øl. Her registreres smag, pris, alkoholproducent og meget mere. Et must for Mac SE-ejere.

Screenshot af øl-registeret lavet i FileMaker Pro


Tegneprogrammer: Mac Draw 1.9.5 og Claris MacPaint
Programmerne er gode i en snæver vending hvis man skal tegne et ikon eller noget andet smart til Maccen. At der kun er sort og hvid at arbejde med gør ikke det kreative arbejde mindre.


Screenshot af CalculatorTalknusning: Calculator
Lommeregneren snuppede jeg fra en computer med system 8.5 og den virker fortrinligt. Når Maccen står i køkkenet er lommeregneren fortrinlig i en snæver vending, når man skal regne opskrifterne ud.

Programredigering: ResEdit 2.1.1
Dette vidunderlige værktøj gør det muligt at gå bag kulisserne og lave smarte ting som at ændre menutekster, ikoner, grafik og altmuligt andet.

Spil: Star 'Roids 7.0
Dette var det første program jeg overhovedet lagde ind. Spillet er en varitation over det klassiske shoot'em up-game Asteroids. Grafisk guf og gode lydeffekter!

Screenshot af Star Roids-spillet


Spil: Surgery!
Spillet, hvor det gælder om at være behændig med musen, hvilket ikke altid er lige let.

Andre programmer
Jeg anskaffer mig løbende nye programmer til min Mac SE, så der sker lidt nyt en gang imellem. Harddisken er stadig kun halvt fyldt op!

[ Forsiden | Fakta | Software | Skærmbilleder | Anskaffelse | Links ]